Роль громад у загальнонаціональному процесі реконструкції: ВАГ взяла участь у круглому столі

by [email protected]

20 жовтня у Києві відбувся круглий стіл в Домі децентралізації з участю представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування та делегації Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) під керівництвом Державного секретаря та старшого урядового представника G7 з питань відновлення України, пана Йохена Фласбарта. Метою цієї зустрічі було обговорення поточного загальнонаціонального процесу відбудови та підготовки до конференції з відбудови та вступу України в ЄС, запланованої на 2024 рік у Берліні.

На зустрічі представником Всеукраїнської асоціації громад був Сергій Замідра, перший заступник голови асоціації. Ця зустріч стала важливим кроком у підготовці до конференції з відбудови та вступу України в ЄС 2024 року.

Під час зустрічі обговорювалися питання стану та пріоритетних напрямків розвитку місцевого самоврядування в Україні в контексті відповіді на виклики війни та відбудови. Також розглядались питання співпраці та ефективної комунікації між представниками державної влади та органами місцевого самоврядування під час планування процесу відбудови. Особливий акцент було зроблено на ресурсах громад та їх ефективному управлінні з метою відновлення національної економіки та повернення українців на Батьківщину.

Під час свого виступу Сергій Замідра висловив подяку представникам Німеччини за включення представників місцевого самоврядування в процес планування одного з ключових заходів з відбудови України. Він також підкреслив важливість врахування питань підтримки сільського розвитку в контексті європейської інтеграції України та підтримки громад у частині забезпечення безпеки, розвитку спроможностей громад щодо доступу до програм європейської підтримки, залучення громадськості, підтримки ветеранів та їх сімей.

© Всеукраїнська асоціація громад