Головна Новини АНОНС: У Львові відбудеться круглий стіл по нагляду за законністю рішень ОМС

АНОНС: У Львові відбудеться круглий стіл по нагляду за законністю рішень ОМС

by Інна Тесленко
461945413 945730780922718 5870787016738518462 N

У п’ятницю, 4 жовтня, об 11:00 у Львові відбудеться регіональний круглий стіл «Нагляд за законністю рішень органів місцевого самоврядування: хто має здійснювати і яким чином» за участі представників органів місцевого самоврядування, асоціацій ОМС та експертів громадянського суспільства.

Під час заходу будуть обговорюватись такі питання:

  • навіщо необхідний державний нагляд за законністю дій, рішень органів місцевого самоврядування;
  • у чому суть законопроєкту №4298;
  • хто має здійснювати нагляд та яким чином.

Читайте детальну програму за посиланням.

Як відомо, вже до кінця цього року Україна має сформувати збалансований законопроект №4298 про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні. Це важливий етап для завершення реформи децентралізації та впровадження чіткої, прозорої системи державного нагляду за законністю рішень органів місцевого самоврядування.

Навіщо? В Україні досі не врегульована система нагляду за діяльністю органів місцевого самоврядування на законодавчому рівні. А такий інструмент необхідний, адже сприятиме як мінімізації  прийняття незаконних рішень на місцевому рівні, так і втручання обласних адміністрацій у роботу органів місцевого самоврядування та рівномірному розподілу функцій на різних рівнях влади загалом. 

Протягом року Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ проводила консультації й публічні обговорення із ключовими зацікавленими сторонами щодо напрацювання збалансованого законопроєкту — і тепер ми готові говорити з вами, громади.

Для реєстрації на захід заповніть реєстраційну форму.

Онлайн-трансляція події відбудеться на сторінці Коаліції РПР у Facebook (українською).

Маєте питання й пропозиції щодо нагляду за законністю рішень органів місцевого самоврядування? Заповніть форму — і ми розглянемо їх у ході дискусії та поділимося ними із учасниками круглого столу. Нам важливо почути думку громад, Асоціацій ОМС!

Цей захід організовується Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ у співпраці із Центром політико-правових реформ в рамках проєкту «Підтримка законодавчої бази та політичного діалогу щодо національного нагляду», та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Читайте також