Головна Новини Члени Правління Всеукраїнської асоціації громад провели нараду щодо актуальних законопроєктів

Члени Правління Всеукраїнської асоціації громад провели нараду щодо актуальних законопроєктів

by Інна Тесленко
Знімок екрана 2024 09 30 165444

У понеділок, 30 вересня, Члени Правління Всеукраїнської асоціації громад провели нараду щодо законодавчого порядку денного. Учасники зустрічі обговорити актуальні питання та висловили свої пропозиції та зауваження до законодавства.

Зокрема до порядку денного увійшли такі питання:

  • Позиція ВАГ щодо Державного бюджету України на 2025 рік.
    • Підсумки опрацювання проекту Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні (№ 4298 від 30.10.2020) в рамках підготовки до ІІ читання.
    • Розгляд проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування, які виконують функції з обслуговування».
    • Про погодження проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань територіальної оборони».
    •  Про проект Закону України про внесення змін до Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо особливостей прийняття рішень сільськими, селищними, міськими радами на період дії воєнного стану).

    ВАГ і надалі намагатиметься формувати предметну та конструктивну позицію щодо всіх найважливіших проектів законодавчих актів, які зачіпають інтереси громад.

    Читайте також