Згуртовані громади: допомога на лінії фронту у Миколаївщині 

by news

Українські громади продовжують допомагати одна одній, попри небезпеку для життя і здоровʼя. Так у межах ініціативи “Згуртовані громади” від  Всеукраїнська асоціація громад спільно з Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО доправили вантаж на Миколаївщину – у Висунський старостинський округ Березнегуватської селищної ради Баштанського району. Ситуація в усій Миколаївщині складна, область постійно обстрілюють з артилерії, деякі громади практично відрізані від світу. 

Для них зібрали допомогу в селі Конела, Жашківської міської територіальної громади. Мешканець Конели Олександр Фуркало спільно з другом України, голландцем Kees Huizinga, який працює та інвестує на Черкащині, надали продукти тривалого зберігання, крупи, тушонку, соуси, цукор і сухе молоко.

Дорогою на Миколаївщину  допомогу також надав волонтер Іван Кузьменко. Він передав тушонки, олію, крупи. 

Зібрати допомогу – півсправи, її треба доправити туди, де її  потребують. Шлях в самій Миколаївській області небезпечний, і саме тому кожен виїзд водія Вадима Бородіна – це подвиг.

Ризикуючи своїм життям Вадим долає тисячі кілометрів, щоб на лінії фронту люди мали їжу та найнеобхідніше.



“30 червня мешканці с. Пришиб, Висунського старостинського округу Баштанського р-ну Миколаївської обл. отримали гуманітарну допомогу від наших друзів та партнерів, а саме проекту «Згуртовані громади» від Всеукраїнської асоціації громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО. Населення нашої громади дуже потерпають від військової агресії рашистів так як громада знаходиться на лінїї фронту, зруйновані житлові будинки є жертви серед мирного населення. В зв’язку з військовими діями, більшість громадян потребує матеріальної та моральної підтримки. Людям необхідно відчувати турботу і, що їх не залишили на одинці зі своїми проблемами та бідами. Тому і не приховували сліз радості коли отримували допомогу, – коментує на своїй фейсбук сторінці місцевий фермер та громадський діяч Віталій Кабак.

“Велика щира вдячність волонтерам з Черкащини Kees HuizingСаші Фуркало, Сергію Гончару, Івану Кузьменко, водію Вадиму Бородіну, координатору проекту «Згуртовані громади» Надії Слюсарчик та особлива подяка нашому другу виконавчому директору Всеукраїнської асоціації громад Івану Слободянику, який не забуває та допомогає чим може і цього разу організував для нас допомогу продуктами харчування. Ми всі щиро вдячні за підтримку. Слава Україні та слава ЗСУ!!!”,- резюмує Віталій Кабак.


Дякуємо! Вчинок кожного важливий. Згуртовані – значить непереможні!????????

© Всеукраїнська асоціація громад