ВАГ звернулася до Президента з проханням захистити інтереси Коцюбинської громади

by [email protected]

Члени Правління ВАГ прийняли консолідоване рішення скерувати звернення до Президента та органів центральної влади України з проханням підтримати Коцюбинську громаду у територіальному протистоянні з Київською міською адміністрацією.
Бажання населеного пункту залишитися частиною Київської області та не бути поглинутим мегаполісом є цілком природним.
Жителі Коцюбинського спостерігають сумнівний розвиток поглинутих Києвом територій (Жуляни, Бортничі, село Троєщина, Пуща-Водиця) і мають право самостійно визначати власний розвиток.
Всеукраїнська асоціація громад також висловлює підтримку з приводу приналежності Національного парку до меж Київської області. Адже Коцюбинський ліс, який є основою Національного парку, системно знищується Київським лісгоспом, про що неодноразово публічно повідомляла з відповідними доказами та фото і відеофіксаціями Коцюбинська селищна рада.
Абсолютною більшістю голосів членів Правління ВАГ було підтримано позицію Коцюбинської громади, а також ухвалено звернення до Президента України та органів центральної влади України, в якому закликали керівників держави зберегти Національний парк у межах території Київської області.

© Всеукраїнська асоціація громад