Проект «Згуртовані громади» продовжено: громади Хмельниччини допомагають вимушеним переселенцям Веселівської громади

by Непом'ящий Микола

Всеукраїнська асоціація громад продовжує здійснювати перевезення у прифронтові та деокуповані громади, а також для вимушених переселенців в рамках проекту “Згуртовані громади”, який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО). 

Майже 20 тонн картоплі та більше 2 тонн добротного одягу зібрали та на минулій неділі передали для вимушених переселенців Веселівської громади, які тимчасово проживають у Запоріжжі, мешканці Улашанівської та Крупецької територіальних громад, що на Хмельниччині. Понад 150 осіб уже отримали картоплю. Загалом планується, що допомогу  отримають близько 400 вимушених переселенців. 

Людям, які через агресію росії вимушено виїхали з тимчасово окупованих територій, зовсім не просто долати труднощі, що випали на їх долю. Навіть елементарна потреба забезпечити родину продуктами харчування для людей, що через небезпеку були змушені покинути свої домівки, стає викликом.  Тому така благодійність з боку мешканців, які проживають у більш безпечних громадах і мають чим допомогти іншим, є дуже важливою та додає впевненості на шляху до перемоги.

Проект «Згуртовані громади» уже другий рік поспіль допомагає громадам ефективно комунікувати між собою та доставляти вантажі в місця, які постраждали від війни та бойових дій. У цьому етапі проекту планується збільшити кількість перевезень для потреб територіальних громад.

Закликаємо громади, які потребують допомоги у перевезеннях вантажів для підтримки життєдіяльності, звертатись за логістичною підтримкою за електронною адресою [email protected].

Команда Всеукраїнської асоціації громад за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) з перших тижнів війни здійснила більше 160 перевезень, відправила 1000 посилок та перевезла понад 1400 тонн вантажів майже для 600 територіальних громад.

© Всеукраїнська асоціація громад