ВАГ стала членом Європейської Асоціації місцевої демократії ALDA

by [email protected]

ВАГ стала повноправним членом Європейської Асоціації місцевої демократії ALDA – European Association for Local Democracy. Правління ALDA високо оцінило діяльність Асоціації та її внесок у зміцнення основ місцевої демократії.

«Відтепер команда ALDA в рамках флагману “Ініціатива для України” співпрацюватиме із Всеукраїнською асоціацією громад з  метою підтримки місцевих громад», – йдеться у повідомленні. 

ALDA є ключовим учасником у галузі місцевої демократії та співпраці між місцевими органами влади та громадянським суспільством у Європі, сусідніх країнах та по всьому світу, діючи в основному за допомогою методів співучасті в управлінні та децентралізованого співробітництва.

Як основний елемент ALDA підтримує громадян та групи громадян у їхніх ініціативах, спрямованих на покращення місцевого контексту, наведення мостів з місцевою владою, щоб зробити цю зміну реальною. Організація об’єднує понад 350 членів, включаючи місцеві органи влади, асоціації місцевих органів влади та організації громадянського суспільства з більш ніж 45 країн Європи і фінансується за рахунок членських внесків, а також проєктного фінансування від Європейської Комісії, Ради Європи та інших державних та приватних донорів.

Започаткований діалог невдовзі має перерости в спільні дії, результатом яких буде продовження об’єднання громадянського суспільства і влади.

© Всеукраїнська асоціація громад