Виконавчий директор ВАГ взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України

by [email protected]

4 березня 2023 року  відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Всеукраїнську асоціацію громад на заході представив її Виконавчий директор Іван Слободяник. 

Президент України Володимир Зеленський окреслив основні поточні питання для України на 2023 рік:

“Наші пріоритети на сьогодні – безпекові, оборонні питання, соціальний захист, відновлення державних та місцевих інституцій на деокупованій території, відбудова у звільнених районах.

Окремо — питання захисту енергетики, енергетичної спроможності громад. Питання стратегічного розвитку України та антикорупційної роботи”, – зазначив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на важливості реалізації проектів з відновлення об’єктів енергетики, житла, критичної інфраструктури, здійснення гуманітарного розмінування, також підтримки малого та середнього бізнесу.

«Велика відбудова стане мегапроектом на багато років для всієї вертикалі української влади, місцевих громад. Наше завдання – підійти до цього процесу максимально ефективно, прозоро та якісно», – сказав Денис Шмигаль.

Очільник уряду закликав територіальні громади активніше передавати до державного реєстру інформацію про об’єкти, які потребують відновлення.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков презентував план відновлення пошкодженої та зруйнованої інфраструктури на 2023 рік. Серед пріоритетних питань: будівництво об’єктів захищеної енергетичної інфраструктури (нові підстанції), забезпечення водопостачання на півдні України, відновлення комунальних мереж у деокупованих населених пунктах, будівництво мостів і залізничного полотна на ключових напрямках та розширення експортного потенціалу. 

Крім того, Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба анонсував створення окремого Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який зосередить увагу на проектній роботі, зокрема формуванні кадрового резерву, наданні організаційної, експертної та юридичної допомоги громадам.

На завершення засідання Конгресу Володимир Зеленський подякував представникам  центральних органів влади,  регіональному керівництву, головам міст, сіл та партнерам за проведену роботу в 2022 році та за кроки, які здійснюються в поточному.

© Всеукраїнська асоціація громад