Міжнародне співробітництво: представники ВАГ зустрілися з німецькими партнерами Звенигородської громади

by [email protected]

В рамках проекту “Згуртовані громади”, який втілює Всеукраїнська асоціація громад  за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), відбулась зустріч делегації з Німеччини та очільників деокупованих громад Київщини.

Всеукраїнська асоціація громад має на меті підтримувати міжнародні практики співробітництва громад, вдосконалювати їх та об’єднувати зусилля навколо координації допомоги міжнародних партнерів. Саме з такою метою організували  візит до Дмитрівської та Ірпінської громади благодійників з Німеччини.

Під час візиту до столичного регіону гості з Німеччини, керівник фонду Петер Фріс та підприємець-благодійник  Александер Штайнхофф, а також Звенигородський міський голова Олександр Саєнко і секретар Звенигородської міської ради Володимир Низенко  зустрілися  з виконавчим директором ВАГ Іваном Слободяником, експертом з питань місцевого самоврядування ВАГ  Надією Слюсарчик, заступником Ірпінського міського голови Дмитром Негрешею та Дмитрівським сільським головою Тарасом Дідичем. Під час зустрічей обговорили  виклики, з якими зіткнулися українські громади під час війни та можливі шляхи їх подолання. 

Попередньо представництво Звенигородської міської ради вже неодноразово відвідували  Німеччину,  ведучи перемовини про офіційне визнання Ельтвіля-на-Рейні та Звенигородки містами-побратимами. Водночас, за результатами кожного з візитів, до Звенигородки було доставлено велику кількість гуманітарної допомоги, зібраної  німецькими друзями. Зокрема, це було й медичне обладнання та засоби, спорядження для рятувальників, а також три пожежних автомобілі, як дарунок від фонду Eltville-HelpingHands.

Петер Фріс та Александер Штайнхофф особисто прибули до України з тим, щоб побачити, як живуть українці  в умовах війни. Цього разу в межах співпраці зі Звенигородською громадою  команда фонду Eltville-HelpingHands доправила у подарунок реанімобіль, обладнаний на базі мікроавтобуса “Мерседес”, а ще вантаж армійських спеціалізованих індивідуальних аптечок.

ВАГ продовжує підтримувати розвиток міжнародного партнерства та співробітництва громад.

© Всеукраїнська асоціація громад