Медичні засоби та продукти харчування. Мешканці деокупованих громад Херсонщини отримали допомогу від громад Львівщини та Тернопільщини

by Dikusarov Alexander

Всеукраїнська асоціація громад здійснила доставку вантажу із Львівщини та Тернопільщини для деокупованих громад Херсонської області в рамках проекту “Згуртовані громади” за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Мешканці Заблотцівської, Красненської, Підкамінської, Добромильської та Меденицької громад Львівської області, а також Великогаївська громада Тернопільської області передали велику кількість продуктів харчування для підтримки життєдіяльності деокупованих громад Херсонщини.

“Раді брати участь у програмі “Згуртовані громади” разом із Всеукраїнською асоціацією громад. Ми не перший раз допомагаємо. Сьогодні ми спільно з Львівщиною, спільно з громадами Тернопільскої області виконуємо хорошу місію – допомагаємо нашій рідній Херсонщині. Хай, дійсно, ця допомога буде потрібна тим жителям, які відчувають негативи війни, але водночас відчувають тепло і позитив кожної громади Західної України”, – зазначає Олег Кохман, Великогаївський сільський голова.

Продукти харчування, доставлені Всеукраїнською асоціацією громад, вже були передані мешканцям Великоолександрівської та Нововоронцовської громад Херсонської області. Доставлені продукти харчування вже були розповсюджені серед 700 мешканців двох громад. Переважно отримувачами допомоги стали люди літнього і пенсійного віку.

Окрім того, в рамках доставленого Всеукраїнською асоціацією громад вантажу для потреб Великоолександрівської і Нововоронцовської лікарні благодійною організацією “Центр волонтерства та захисту” було надане медичне обладнання та лікарські засоби.

Медичні ліжка, медичний одяг, засоби дезинфекції, ліки та системи, кисневий концентратор, тонометри, глюкометри та інше життєво-необхідне обладнання вже були передані на потреби лікарень.

“Наша лікарня найближча до лінії фронту в Південному напрямку. Ми приймаємо як поранених, так і цивільне населення із щойно деокупованих територій. В нас існує велика потреба в ліках, медичному обладнанні. І хотів би висловити свою глибоку подяку “Центру волонтерства та захисту” та всім жителям Львівщини, які нам цю допомогу надали”, – розповідає Олег Діденко, директор Нововоронцовської лікарні.

Не зважаючи на вкрай складну логістику та безпекову ситуацію, Всеукраїнська асоціація громад системно та регулярно здійснює доставку таких важливих вантажів до громад Херсонщини, які перебували в окупації та знаходяться практично на лінії зіткнення. Так нещодавно, Всеукраїнська асоціація громад спільно із Херсонською Обласною Військовою Адміністрацією доставила від Фундації Олени Зеленської для мешканців п’яти громад Херсонщини 2200 спальних мішків, 400 обігрівачів і 800 електроковдр. Ми добре розуміємо, що наші громади, перебуваючи тривалий час під окупацією та на лінії фронту, потребують великої підтримки аби відновити свою життєдіяльність та підготуватися до зими.

Саме тому Всеукраїнська асоціація громад та Програма USAID АГРО разом із громадами продовжуватимуть реалізовувати наш важливий проект «Згуртовані громади» та допомагати громадам повернутися до нормального життя.

© Всеукраїнська асоціація громад