Мангушська громада вчергове відправила допомогу евакуйованим мешканцям

by [email protected]

78 сімей, а це майже три сотні мешканців Мангушської громади Донецької області, вимушені були покинути свої домівки та переїхати до більш безпечних регіонів України. 

Втім, керівництво Мангушської громади не перестає опікуватись потребами евакуйованих мешканців. Вони комунікують з сім’ями, збирають все необхідне і відправляють в різні куточки України, аби допомогти їм впоратись з новими викликами. 

Проект «Згуртовані громади», який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), має на меті підтримати такі ініціативи громад, і є своєрідним майданчиком, який об’єднує громади, допомагає налагодити комунікацію в громаді та займається логістикою допомоги.

Завдяки партнерству з Новою поштою, в рамках проекту «Гуманітарна пошта України», громади можуть піклуватися про потреби мешканців, як своїх, так і інших громад, надсилаючи їм допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, речей.

Так, 21 та 23 березня Мангушською територіальною громадою було відправлено допомогу у вигляді 21 харчового набору та 9 комплектів спортивного одягу  з м. Дніпро для мешканців, які евакуювалися. Адресну допомогу отримали пенсіонери, люди з інвалідністю та багатодітні сім’ї. 

Підтримка людей, які опинилися в складних обставинах, дарує їм надію на краще життя, не дає їм відчути себе відірваним від оточення, позбавленим зв’язків і контактів.

Синергія зусиль та згуртованість громад здатна змінити нашу країну на краще!

© Всеукраїнська асоціація громад