«Згуртовані громади» : небезпечний шлях на Миколаївщину

by news

У межах ініціативи “Згуртовані громади” від  Всеукраїнська асоціація громад спільно з Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО. допомога рушила на Миколаївщину – область, яка регулярно перебуває під ворожими обстрілами. 

Цього разу допомогу надав підприємець з Умані (Черкащина) Кузьменко Іван для Висунського старостинського округу Березнегуватської селищної ради Баштанського району Миколаївської області.

 З семи сіл Висунського старостинського округу – чотири перебувають  під постійними ворожими обстрілами. Це Яковлевка, Любомирівка, Пришибськ і центр старостинського округу – Висунськ. 

Але попри небезпеку, гуманітарний вантаж вдалося доправити людям, які потребують допомоги. Через активні бойові дії населені пункти не мають доступу до питної води,  їжі та предметів першої потреби.

Проект «Згуртовані громади» обʼєднали навіть вулиці для відбудови своїх осель. В рамках проекту “Згуртовані громади”, гуртуються не лише громади, а навіть вулиці. Небайдужі мешканці Глевахівської громади, з вулиці Квітнева допомагають мешканцям вулиці Окружна у Гостомелі відбудовати свої оселі.

© Всеукраїнська асоціація громад