Заяви Гетьманцева викликали обурення громад

by lena

Всеукраїнська асоціація громад обурена висловлюванням голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, де він дозволив собі заявити, що «проблем з виконанням казначейських зобовʼязань немає, є питання в недоопрацюванні громад і з цим потрібно щось робити».

Таке висловлювання не тільки принизило представників громад, які в цей складний час забезпечують  «тили» державних рішень і допомагають одна одній, а й викликала ряд питань щодо обізнаності голови парламентського комітету фінансів, податкової та митної політики у реальних проблемах в сфері фінансів та казначейських зобов’язань.

Тому Всеукраїнська асоціація громад звернулась до Президента України Володимира Зеленського і попросила взяти до уваги той факт, що нині громади опинились сам на сам з викликами воєнного часу, в умовах якого громади з урахуванням всіх законодавчих обмежень не мають можливості розраховувати на вчасне виконання казначейських зобов’язань з боку держави, і фактично щодня виборювати право на їх забезпечення з боку держави.

ВАГ наголошує,  що публічні особи мають розуміти, що громади разом з державними органами влади утворюють єдиний механізм функціонування апарату держави за рахунок виконання делегованих повноважень, тому від своєчасного надходження коштів, через органи Державної казначейської служби, залежатиме вчасне виконання територіальними громадами завдань у відповідний період часу.

Всеукраїнська асоціація громад щодня розглядає та допомагає вирішити поточні питання, в тому числі забезпечуючи належну комунікацію з органами влади. Проте така публічна заява, яку дозволив собі Гетманцев Данило Олександрович як Голова профільного комітету, нівелює та демотивує всі зусилля громад.

© Всеукраїнська асоціація громад