Головна Новини Василь Мітько: Внутрішньо переміщені особи потребують підтримки держави

Василь Мітько: Внутрішньо переміщені особи потребують підтримки держави

by Інна Тесленко
448471288 448176654518410 7203944239674227998 N

На сьогодні у деяких громадах з’явилась недобра тенденція: люди почали повертатись у свої домівки, які розташовані на тимчасово окупованих територіях. Серед причин – скасування державних виплат (наразі їх отримують не всі, а лише певні категорії ВПО), відсутність власного житла і можливості платити за орендоване.

«Люди не мають підтримки тут і змушені повертатись туди, де лишилось їхнє власне житло. Тож нам вкрай важливо, щоб держава, міжнародні партнери і місцеве самоврядування об’єднались і надали підтримку переміщеним особам», – сказав Голова Донецького обласного відділення ВАГ, Нікольський селищний голова Василь Мітько під час конференції «Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб».

Він наголосив на необхідності допомоги таким людям, інакше – Україна може їх втратити.

Василь Мітько також звернув увагу на ситуацію із закриттям шкіл, у яких навчаються діти з тимчасово окупованих територій.

«Наша громада відновила діяльність 3 шкіл. Вони працюють онлайн. Там навчаються наші діти, деякі з яких зараз за кордоном. Тож якщо ми зараз закриємо такі школи, ми лишимо дітей можливості навчатись в українській школі», – обурився голова громади і закликав об’єднуватись і працювати разом над тим, щоб не допустити повернення людей на тимчасово окуповані території.

Читайте також