Головна Новини Реєстр збитків: Що потрібно врахувати у наступному етапі запуску

Реєстр збитків: Що потрібно врахувати у наступному етапі запуску

by Інна Тесленко

Всеукраїнська асоціація громад наголошує на важливості в наступному етапі запуску Реєстру збитків, завданих агресією росії проти України (RD4U), враховати декілька моментів: фіксація збитків комунального майна; фіксація збитків юридичних осіб (йдеться про агробізнес, який втратив нерухоме майно, землю, частина якої сьогодні є замінованою).

Про це говорили на заході щодо діяльності Реєстру за участю Генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі, представників делегації України в Конгресі, а також асоціацій органів місцевого самоврядування України.

«Чи передбачає функціонал Реєстру цю проблематику? Важливе питання. Адже воно стосується не лише України, але й світу. Це продовольча безпека! Тому в нас величезне прохання цей функціонал синхронізувати з тими процедурами, що вже були розпочаті різними відомствами, щоб уникнути дублювання процедур», – зауважив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник під час обговорення.

Він також зауважив, що реєстр збитків – це не лише юридичне питання, але й питання справедливості, адже «саме тут ми можемо побачити і зафіксувати масштаб воєнних злочинів, скоєних рф».

Захід організовано проєктом Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи «Посилення багаторівневого врядування, демократії та прав людини на місцевому рівні в Україні» у співпраці з Реєстром.

Читайте також