Психологічна реабілітація дітей з Харківщини на Закарпатті

by news

Діти з Роганської громади Харківщини відновлюються і відпочивають в Драгівській громаді на Закарпатті.

Більшість з цих дітлахів на повну пізнали жахи війни: жили два місяці в підвалах, їм бракувало їжі і води, вони бачили, як обстрілюють їх дім. Тепер дітлахи мають шанс відновитись і отримати психологічну реабілітацію завдяки проекту «Згуртовані громади», який впроваджується Всеукраїнська асоціація громад за підтримки USAID «АГРО»

 Окрім насиченої розважально-оздоровчої програми, діти мають безліч занять та ігор націлених на допомогу в подоланні наслідків пережитої трагедії. Під час роботи з психологами 10-13-тирічні діти розповідають, що лише зараз змогли нормально спати, хоча досі бояться гучних звуків. 

Такий відпочинок не поверне вкрадене війною дитинство, але дорослі здатні і мусять зробити усе можливе, щоб захистити дітей.

Всеукраїнська асоціація громад готова допомогти з пошуком та формуванням груп, логістикою, організацією культурної програми, порадами від громад, які вже приймають в себе дітей.

Поки маленькі мешканці Роганської громади дякують Драгівській громаді Закарпаття і обіцяють приїхати сюди ще раз, але вже в мирний час.

Нагадаємо, організовано відпочинок та психологічну реабілітацію дітей, які постраждали від російської агресії

© Всеукраїнська асоціація громад