Об’єднання зусиль – запорука успіху, а в складних умовах сьогодення – ще й життєва необхідність.

Всеукраїнська асоціація громад як найчисельніша загальнонаціональна асоціація органів місцевого самоврядування, в умовах стрімко наростаючої економічної кризи переконана в необхідності фахової підтримки місцевих ініціатив, проектів та стратегій.

Міжнародний досвід та кращі вітчизняні практики засвідчують ефективність залучення до реалізації проектів незалежного інженера-консультанта – спеціалізованої інжинірингової компанії, що має відповідних фахівців та забезпечує організаційне і консультаційне супроводження будівництва об’єктів.

Особливо затребуваною така послуга може стати для органів місцевого самоврядування, насамперед – об’єднаних територіальних громад, які поки що не мають необхідного персоналу для реалізації будівельних проектів, що розгортаються в рамках децентралізації державного управління.

З метою формування гармонійного життєвого середовища, сталого розвитку та розбудови територій, підвищення інвестиційної привабливості, запровадження нових підходів до організації будівництва було підписано Меморандум про співпрацю між Всеукраїнською асоціацією громад та Міждержавною гільдією інженерів-консультантів.

Маємо надію, що підписання Меморандуму стане ще одним кроком до розвитку кожного села, селища, містечка на основі сталого співробітництва між фаховими професійними об’єднаннями та органами місцевого самоврядування. 

© Всеукраїнська асоціація громад