20 серпня відбулась робоча нарада учасників Громадської антирейдерської платформи.

Протягом року за підтримки Програми #USAID_АГРО Всеукраїнська асоціація громад у співпраці з Національною асоціацією адвокатів України, Бізнес Вартою, Всеукраїнською аграрною радою, Нотаріальною палатою України та Асоціацією фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області, Всеукраїнським конгресом фермерів та іншими зацікавленими інституціями проведуть низку заходів із запобігання  проявів рейдерства. Фокус поставлено на спільну протидію порушенню прав власності учасників ринку землі від незаконних посягань зловмисників.

Основні заходи спільноти:

  • впровадження системної роботи з аналізу динаміки та причин рейдерства;
  • поширення кращих практик боротьби з рейдерством;
  • проведення навчання представників органів місцевого самоврядування та фахових спільнот з питань протидії рейдерству й захисту права власності;
  • впровадження механізмів швидкої правової та інформаційної допомоги.

Наша спільна мета –  зменшити прояви рейдерства, як в Україні в цілому, так і в кожній окремо взятій громаді, та підняти рівень правової культури суб’єктів агробізнесу.

Вже на початку осені заплановано представити широкий перелік заходів Платформи. Наймасштабнішими з них будуть загальноукраїнське дослідження причин поширення рейдерства та серія навчальних тренінгів. На тренінгах для представників ОМС громад учасників буде детально поінформовано як від нього уберегтися. Слідкуйте за оновленнями на сторінках Асоціації та партнерів!

© Всеукраїнська асоціація громад