Згуртовані громади: як кожен може прискорити перемогу

by Ivan

Українці відрізняються від рашистів тим, що справді ніколи не кидають своїх у біді. Зараз кожна громада здатна і може допомогти своїм співвітчизниками, які постраждали від москальського вторгнення. Саме тому Всеукраїнська асоціація громад другий місяць реалізовує проект «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Суть проста — допомогти тим, кому зараз гірше. Починалось все з волонтерських ініціатив і гуманітарної допомоги в ті куточки України, які найбільше постраждали від рашистської навали. Це харчі, дитячі суміші, медикаменти, генератори, речі першої потреби тощо. За тижні кількість переданої допомоги вимірювалась сотнями тон. Громади з західних регіонів відправляли вантажі на Схід, Південь, Північ і всюди, де цієї допомоги потребують.

Звільнена Київщина отримала понад 25 тон гуманітарних вантажів  з громад Тернопільщини, Львівщини і Закарпаття. В Запорізьку область, де зараз точаться бої, сотні тон допомоги також надійшло з Закарпаття, Тернопільщини, Івано-Франківщини та Чернівецької області. Так само громади Харківщини, Миколаївщини, Сумщини, Житомирщини і Чернігівщини отримали харчі і речі першої потреби. 

Минулого тижня Миролюбенська сільська громада з Хмельниччини зібрала допомогу для жителів Олексіївської сільської громади на Харківщині. Це майже пів тони круп, печиво, рибна тушонка та домашня консервація. 

А сьогодні Пісочинська громада з Харківщини  дякує за отриманий вантаж Гощанській селищній раді з Рівненщини. 

 

Якщо ви хочете надати допомогу чи вам вона потрібна — Всеукраїнська асоціація громад надасть усю необхідну підтримку з координації дій. 

Підтримуючи і допомагаючи одне одному, ми пришвидшуємо свою перемогу над рашистами.

 

 

© Всеукраїнська асоціація громад