ВАГ шукає експертів на місцях. Долучайтесь!

by lena

Експертний простір ВАГ: запрошуємо до співпраці депутатів, членів виконкомів, посадових осіб ОМС, експертів у сфері сільського розвитку та у інших сферах.

Всеукраїнська асоціація громад (ВАГ) є загальнонаціональною асоціацією органів місцевого самоврядування територіальних громад з центрами у селах, селищах та невеликих містах. Членами ВАГ на цей момент є понад 60% ОМС територіальних громад України, більшість з яких є переважно сільськими за територією та населенням. Відповідно, у фокусі уваги асоціації передусім – проблеми сільського розвитку, а також інші ключові проблеми життєдіяльності громад.

Асоціація постійно працює над розвитком власної експертної спроможності та формує з цією метою Експертний простір ВАГ за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО  – на основі раніше утворених комітетів асоціації.

Комітети ВАГ є постійно діючими консультативно-дорадчими органами Асоціації, що утворюються з метою колективного фахового обговорення та підготовки пропозицій і рекомендацій Асоціації щодо формування та реалізації державної політики за відповідним напрямом (сферою) діяльності ОМС. Колективна експертиза комітетів спрямована на здійснення впливу на державну політику, на допомогу ОМС та на реагування на актуальні виклики, спричинені війною.

Ми продовжуємо формування складу комітетів та запрошуємо до співпраці депутатів, членів виконкомів, посадових осіб ОМС, експертів у сфері сільського розвитку та у інших сферах життєдіяльності громад відповідно до переліку комітетів: 

  1. Комітет з питань розвитку громад
  2. Комітет з питань просторового планування, містобудування та земельних питань
  3. Комітет з питань бюджету та податкової політики
  4. Комітет з питань освіти
  5. Комітет з питань медицини
  6. Комітет з питань культури та туризму
  7. Комітет з питань спорту та молодіжної політики
  8. Комітет з питань надання адміністративних та соціальних послуг
  9. Комітет з питань безпеки
  10. Комітет з питань організації діяльності ОМС
  11. Комітет з питань життєдіяльності громад під час війни
  12. Комітет з питань ветеранів

Для долучення до роботи того чи іншого комітету ВАГ пропонуємо заповнити онлайн анкету за посиланням: https://forms.gle/Uh7ZVmBtCVLUxHPY8

Особи, які заповнять анкету, можуть – у залежності від їхнього статусу – стати членом комітету (фахівці ОМС), або експертом/консультантом комітету (фахівці, які не працюють в ОМС). 

Участь у роботі комітетів ВАГ здійснюється на громадських засадах. 

Колективна робота над рішеннями, які потрібні місцевим громадам та місцевому самоврядуванню – це надійна основа сильної та фахової позиції Асоціації в діалозі з державою. Долучайтесь!

© Всеукраїнська асоціація громад