Умови та механізми надання грантів на теплиці і сади

by [email protected]

9 березня Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад та у партнерстві зі Всеукраїнським Конгресом Фермерів провели круглий стіл на тему «Механізми надання грантів для розвитку садівництва, ягідництва, виноградарства та тепличного господарства».

Участь у заході взяли перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, координаторка Групи з питань впровадження програм підтримки сільського господарства Марія Дідух та інші експерти галузі.

Модерував захід виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник.

«Для держави розвиток садівництва та тепличного господарства  – це нові робочі місця, додаткова сплата податків, збільшення валового виробництва та продовольча безпека країни»,- зазначив Тарас Висоцький.

Під час заходу координаторка Групи з питань впровадження програм підтримки сільського господарства Марія Дідух дала детальні роз’яснення щодо умов отримання грантів,  механізму подачі та розгляду заявок у вигляді презентації. 

За умовами програми по напрямку садівництва площі угідь для розвитку чи створення саду мають варіюватися від 1 до 25 га. Також серед основних вимог програми є створення робочих місць згідно з умовами, які передбачені в Порядку Постанови КМУ № 738

Щодо тепличного господарства, гранти надаються на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею від 0,4 га до 2,4 га відповідно до типового проекту. Заявка на створення теплиць повинна містити проект модульної теплиці.

Крім того, програма по обох напрямках передбачає співфінансування: від 30% власних коштів забезпечує її учасник, а 70% – держава. Цими коштами можна оплатити витрати, визначені порядком Постанови.

Детальніше у відео:

grants_09.03.23_teplyczi

© Всеукраїнська асоціація громад