Регіональний координатор ВАГ Іван Дем’янчук взяв участь у відкритті ЦНАПУ на Закарпатті

by [email protected]

Всеукраїнська асоціація громад активно працює над покращенням якості надання адміністративних послуг жителям територіальних громад.

17 січня за участю начальника управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Закарпатської ОВА Василя Гомоная та регіонального координатора «Всеукраїнської асоціації громад» Івана Дем’янчука, на Закарпатті відкрили новий ЦНАП. 

Сучасний осередок запрацював у селі Ракошино, що на Мукачівщині. Безперешкодний доступ до якісних адмінпослуг отримали понад 25 тисяч місцевих мешканців та жителів прилеглих сіл. Серед них – чимало вимушених переселенців.

Наразі працівники ЦНАПу зможуть надати громадянам понад 200 послуг, зокрема щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання, отримання довідок, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. 

Закарпатська область взяла на себе чи не найбільше навантаження внутрішньо переміщених осіб. Збільшення кількості ЦНАПів спростить процедуру отримання статусу ВПО, що дає право оформити соціальні виплати чи пенсію, отримати доступ до медичного обслуговування та допомогу із пошуком житла, влаштувати дитину в садок чи школу.

Організація системи надання якісних адміністративних послуг на місцевому рівні – важлива складова реформи децентралізації. Функціонуючий належним чином центр надання адміністративних послуг покращує життя мешканців громади, наближаючи органи влади до потреб громадськості.

«Як бачимо, нові виклики у Закарпатті сприймають як стимул до розвитку та вдосконалення. Ця область входить у п’ятірку лідерів з цифровізації в Україні. На їхньому рахунку уже 45 відкритих ЦНАПів.

Вітаємо мешканців громади зі спрощенням процедури отримання адміністративних послуг та поліпшенням якості їх надання” – зазначив Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад. 

© Всеукраїнська асоціація громад