Перемагаємо темряву: до Нововолинської центральної міської лікарні доставлено генератори 

by [email protected]

Через численні ракетні удари російських агресорів по об’єктах енергетичної інфраструктури нагальним залишається питання забезпечення  безперебійного живлення електричною енергією закладів охорони здоров’я, особливо тих які в своєму складі мають відділення інтенсивної або реанімаційної допомоги. 

Всеукраїнська асоціація громад  за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) спільно з партнерами докладає максимум зусиль аби забезпечити медзаклади джерелами альтернативного електропостачання. 

Тож, напередодні Новорічних свят в рамках проекту “Згуртовані громади” до Нововолинської центральної міської лікарні було доставлено два дизельних генератори на 100 кВт та 50 кВт. 

Допомога здійснювалась за сприяння голови комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП Андрія Геруса. 

“Висловлюємо вдячність виконавчому директору Всеукраїнської асоціації громад Івану Слободянику! Генератори – це гарантія безперебійної роботи операційних, реанімації, кисневої станції та порятунок людей 24/7 за будь-яких обставин” – написали на своїй сторінці співробітники Нововолинської центральної міської лікарні. 

Нагадаємо, що у 2022 році у рамках проекту “Згуртовані громади” було доставлено більше 20 генераторів потужністю від 50 кВт до 328 кВт та 200 генераторів потужністю 2.5 кВт до медзакладів, об’єктів критичної інфраструктури, бомбосховищ та пунктів незламності.   

З першого дня війни учасники проекту  роблять усе, аби  відновити  життя громад, які найбільше постраждали від російської агресії. 

Ми переконані, що  правильна координація зусиль і спільна праця наблизить день нашої Перемоги.

Проект реалізується завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International. Думка авторів не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду СШA.

© Всеукраїнська асоціація громад