Формування партнерських відносин між ОМС та фермерами зміцнить економічний потенціал громади

by news

Одним з пріоритетних напрямів діяльності Всеукраїнської асоціації громад є підсилення економічної активності територіальних громад, розвиток бізнесу і агробізнесу зокрема. Необхідність формування партнерських відносин між органом місцевого самоврядування та фермерами-одноосібниками – зміцнить економічний потенціал громади та наповнюватиме місцевий бюджет. Саме про це йшлося на круглому столі «Фермером бути вигідно…», який провела 30 червня 2022 року Медвинська сільська рада Київської області. 

Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, Голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник, сільські голови із Тернопільської та Львівської областей Олег Кохман та Марія Дискант, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Роман Корінець ділились досвідом успішного управління земельними ресурсами та удосконаленням юридичних форм організації фермерських господарств.

Олег Кохман, Голова Тернопільського обласного відділення ВАГ, член правління асоціації ділився досвідом “Легалізація бізнесу та обробітку землі. Співпраця з фермерами”.

Марія Дискант, Голова Львівського обласного відділення ВАГ, член правління асоціації у темі “Як сільськогосподарський кооператив допомагає розвитку фермерства” розповіла про перспективи співпраці фермерів і громад.

Керівництво Медвинської громади прагнуло максимально підвищити юридичну та податкову обізнаність представників аграрного сектору регіону. З цією метою було задіяно представників обласної структури ДПС України.

Обговорили форми організації діяльності фермера, вибір системи оподаткування, блок запитань до податкових органів, програми підтримки агросектору та доступ до пільгових кредитних ресурсів. Сільгоспвиробники активно обговорювали проблеми, що виникають в процесі господарської діяльності та мали змогу отримати відповіді на всі питання, які їх цікавили.

Експерти ВАГ та голови громад-члени Асоціації, які мають кращі кейси управління земельними ресурсами, організації сільськогосподарських кооперативів, співпраці з фермерськими господарствами завжди готові ділитися кращим досвідом та експертними висновками з громадами, яких цікавить такий напрям.

✅ Такі заходи, який провели у Медвинській громаді, сприяють співпраці органів місцевого самоврядування з представниками агробізнесу. Вони є вкрай важливими, особливо в умовах війни для консолідації зусиль спрямованих на Перемогу.

© Всеукраїнська асоціація громад