Міжнародна підтримка громад

by news

У результаті повномасштабного військового вторгнення росії в Україну низка громад та аграрних виробників в Україні страждають від війни. У зв’язку з цим Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО спільно з Всеукраїнською асоціацією громад реалізують проекти на підтримку громад . Повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Сьогодні наші міжнародні партнери показали дуже велику підтримку та солідарність, спільно з асоціаціями вони реалізують проекти, які допомагають підтримати агровиробників та громади у часи війни. Ці проекти допомагають не лише підтримати продовольчу безпеку в регіонах, які постраждали від бойових дій, а й встановити партнерство між громадами та агровиробниками і відновити економічну активність», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Всеукраїнська асоціація громад впроваджує проект «Згуртовані громади», який спрямований на підтримку життєдіяльності громад та сприяння економічній активності в громадах під час війни. Завдяки цій ініціативі громади гуртуються через побратимство та взаємодопомогу задля Перемоги у війні та післявоєнної відбудови України.

Діяльність проекту спрямована на організацію та адміністрування логістичних послуг для доставки необхідних товарів для забезпечення продовольчої безпеки. Всеукраїнська асоціація громад налагоджує співпрацю з громадами-партнерами в межах та поза межами України, з волонтерами, громадськими організаціями та благодійними фондами.

«Від початку реалізації проекту, громади, які знаходяться в тилу, передали громадам, які опинилися в умовах активних бойових дій, понад 500 тонн продуктів та товарів першої необхідності. Це переважно харчі, медикаменти, засоби гігієни, одяг, ковдри, спальники, каремати, генератори та інші життєво необхідні товари. Допомогу отримали орієнтовно півсотні громад, які забезпечили їжею і усім необхідним близько десятка тисяч осіб на півмісяця. Йдеться не лише про мешканців постраждалих від російської агресії громад, а й про внутрішньо-переміщених осіб», – зазначив виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник.

Наприклад, Гощанська громада Рівненської області передала 25,5 тонн продуктів харчування та засобів гігієни (картоплю, борошно, олію, макаронні вироби, консерви м’ясні, ковбаси, згущене молоко, соки, печиво) 6 громадам: Нововодолазьській, Роганській, Богудухівській, Краснокутській та Малинівській територіальній громадах Харківської області та Омельницькій громаді Полтавської області. 

Також у рамках ініціативи «Згуртовані громади» проходять різноманітні консультації задля активізації економічних процесів громад в нових умовах, відновлення підприємницької діяльності та обміну досвідом вирішення проблемних питань, з якими кожного дня стикаються громади.

Детальніше:  

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це п’ятирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП). Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Програма USAID АГРО прийняла виклики війни і адаптувала свою діяльність, щоб допомогти реанімувати ланцюги постачання, відновити економічну активність агровиробників, побудувати сильну і життєздатну ринкову систему і забезпечити продовольчу безпеку в Україні та світі.

© Всеукраїнська асоціація громад