У межах меморандуму про співпрацю між Всеукраїнською асоціацією громад та Державною інспекцією архітектури та містобудування, першою громадою, яка може отримати повноваження по ліцензіям СС1 та СС2 стане Межівська громада з Дніпропетровщини. Про це повідомив виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник:

«Зараз плануємо зустріч представників громади з головою Інспекції, тестуємо цю передачу повноважень. ВАГ допомагатиме методологічно оформити заявку і отримати громадою повноваження. Це чудовий приклад того, як громади стають самостійними і як зникає корупція з будівельною документацією». 

Також Межівська громада стала однією з перших, хто отримав дозвільну документацію за процедурою електронної подачі в «Дії». Вони подали зміни до реконструкції свого дитячого садочка і, попори чутки про «гальмування» процесів, ДІАМ надала рішення щвидко і без посередників. 

«До останнього не вірилось, що можна так швидко отримати рішення, просто подавши документи в «Дії», — говорить голова громади Володимир Зражевський. 

До слова Всеукраїнська асоціація громад та Державна інспекція архітектури та містобудування України підписали меморандум про співпрацю. Крім того, ВАГ допомагає з оформленням документації для отримання громадами повноважень по ліцензуванню СС1 та СС2.

 

© Всеукраїнська асоціація громад