Мангушська громада піклується про евакуйованих мешканців

by [email protected]

Сотні мешканці Мангушської територіальної громади Донецької області через повномасштабне вторгнення російської федерації були вимушені покинути свої домівки та переїхати до більш безпечних регіонів України. Вирушаючи в евакуацію, вони взяли мінімальний набір речей, через що зараз потребують всього – від одягу та засобів гігієни до їжі та ліків.

Проект «Згуртовані громади, який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) – це своєрідний майданчик, який об’єднує громади,  аби разом впоратись з новими викликами, адаптуватись до змін, налагодити комунікацію в громаді. 

Завдяки партнерству з Новою поштою, в рамках проекту, «Гуманітарна пошта України», громади можуть піклуватися про потреби мешканців, як своїх, так і інших громад, надсилаючи їм допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, речей.

Так 3 березня  Мангушською територіальною громадою було відправлено допомогу у вигляді 22-ох харчових наборів  з м. Дніпро для мешканців, які евакуювалися. Адресну допомогу отримали 16 сімей, які перебувають у різних куточках України. 

Також, тижнем раніше, у рамках відправлення допомоги для ВПО, багатодітна родина із Запоріжжя, як тимчасово проживає в Києві, отримала набори засобів гігієни.

Підтримка людей, які опинилися в складних обставинах, дарує їм надію на краще життя, не дає їм відчути себе відірваним від оточення, позбавленим зв’язків і контактів.

Синергія зусиль та згуртованість громад здатна змінити нашу країну на краще!

© Всеукраїнська асоціація громад