Львівщина відправила 18 тонн гуманітарного вантажу до Броварів

by [email protected]

18 тонн вантажу доправила Всеукраїнська асоціація громад спільно із благодійною організацією «Патріотична Україна» з Львівщини до Броварів Київської області в рамках проекту «Згуртовані громади» за підтримки USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

До збору продуктів харчування для внутрішньо-переміщених осіб, які знайшли прихисток на Київщині, долучились мешканці Заблотцівської, Красненської, Підкамінської, Добромильської та Меденицької громад Львівської області. Також вони зібрали допомогу і для нещодавно деокупованих сіл та селищ Херсонщини.

«Ми вдячні громадам Львівщини за їх активну та самовіддану участь у зборі допомоги. Для багатьох громад це був перший досвід участі у проекті «Згуртовані громади», але, переконаний, що далеко не останній. Не дивлячись на складності, наші люди сприймають такі акції не як виклик, а як можливість віддати частинку себе для допомоги і порятунку ближнього, того, хто опинився у скрутному становищі. Це не просто надихає, а реально наближає нашу спільну перемогу»,- зазначив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

Допомогу отримали 1664 людини. Ці люди були вимушені бігти від війни у пошуках прихистку. Таким місцем для наших співвітчизників із Чернігівської, Сумської, Донецької, Запорізької та інших областей стало місто Бровари Київської області. Серед людей, які отримали допомогу багато літніх людей, вагітних жінок та сімей з дітьми.

«Сьогодні Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID Агро доставила у Бровари для внутрішньо-переміщених осіб продукти і товари першої необхідності від благодійного фонду «Патріотична Україна». Сьогодні 1664 людини отримають допомогу в рамках цієї програми. Бровари стали з перших днів війни хабом для евакуації людей з Лівобережної частини Київської області, а також Чернігівської, Сумської областей. І зараз залишаються хабом для внутрішньо-переміщених осіб. Тому ми, наскільки ми можемо, разом всі підтримуємо громади у їх намаганні відновитись після війни і відновити нашу Україну», – розповідає Сергій Кубах, керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Починаючи з квітня цього року Всеукраїнська асоціація громад доставила майже 1000 тонн вантажів для більш ніж 50 тисяч українців, постраждалих від збройної агресії росії.

Всеукраїнська асоціація громад та USAID АГРО продовжують і надалі реалізовувати проект «Згуртовані громади» з метою забезпечення життєдіяльності територіальних громад та підтримки наших співгромадян, які опинилися у скрутному становищі.

© Всеукраїнська асоціація громад