Довгоочікуваний закон “Про службу в ОМС” вже найближчим часом може бути ухвалений у першому читанні

by lena

Профільний Комітет ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на своєму засіданні 11 серпня 2022 року рекомендував ухвалити за основу (у першому читанні) проект закону Про службу в ОМС (реєстр.№6504). 

ВАГ підтримує цей законопроект і одночасно звертає увагу на наявність у ньому низки недоліків, які необхідно усунути в ході доопрацювання між першим та другим читаннями за участю асоціацій ОМС. 

Про таке доопрацювання із залученням всеукраїнських асоціацій було домовлено ще на засіданні круглого столу 26 липня 2022 року, де виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник озвучив позицію ВАГ та висловив сподівання на те, що цей довгоочікуваний законопроект нарешті буде ухвалено, а його недоліки вдасться усунути.

Відповідно, ВАГ у своєму листі на адресу Комітету зазначає:

“Цей закон є основою діяльності ОМС, а його ухвалення може стати першим кроком до майбутнього єдиного розуміння та законодавчого регулювання служби в органах державної влади та служби органах місцевого самоврядування як публічної служби.  

З огляду на це, ВАГ підтримує законопроект №6504 для ухвалення його Верховною Радою України у першому читанні. Попри те, що у законопроекті є численні недоліки та дискусійні положення, зокрема щодо системи оплати праці службовців ОМС та низки інших важливих питань, ми переконані, що усі ці недоліки цілком можливо усунути у ході доопрацювання законопроекту між першим та другим читаннями.  

ВАГ вдячна Комітету за намір організувати це доопрацювання в інклюзивний спосіб, тобто за участю всіх заінтересованих сторін, у т.ч. всеукраїнських асоціацій ОМС.   Із нетерпінням очікуємо на ухвалення законопроекту в першому читанні та на запрошення ВАГ до складу робочої групи Комітету з його доопрацювання між читаннями – ми налаштовані взяти активну участь у спільній роботі з удосконалення та узгодження цього вкрай важливого для українського місцевого самоврядування закону”

Виконавча дирекція  й надалі детально інформуватиме про розвиток подій щодо ухвалення закону “Про службу в ОМС” та про нашу участь у його доопрацюванні, а також залучатиме членів ВАГ до роботи над законопроектом з метою формування консенсусної позиції Асоціації.

431fb0b467e59cfd4777f0dd38c5bdad_XL

© Всеукраїнська асоціація громад